Lidija Raosavljević, foto:Facebook

Danilović upitao Hrapovića

"Kakvo smo to društvo u kojemu se progoni jedna žena, potrebnija Bijelom Polju nego ono njoj?"

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović obratio se ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću povodom prestanka radnog odnosa Lidije Raosavljević logopeda nakon pet godina rada u Centru za djecu sa posebnim potrebama.

Predsjednik bjelopoljskog odbora Ujedinjene CG doktor Nikola Raosavljević, optužio je direktoricu Doma zdravlja Majdu Dobardžić da je njegovoj supruzi Lidiji, nakon dugogodišnjeg mobinga i poslije pet godina kontinuiranog rada na mjestu logopeda u Centru za djecu sa posebnim potrebama, dala otkaz “samo zato što je u pitanju njegova supruga i zato što se izjašnjavaju kao Srbi”.

Danilović je tim povodom upitao Hrapovća je li ovako vidi Crnu Goru.

"Da li ste svjesni da u državnoj administraciji imate inače sramno mali broj građana srpske nacionalnosti, da sa takvom diskriminatorskom politikom nećete stići nigdje i nikad, da su sve prethodne vlade gurnule na marginu obrazovane i čestite građane, vrlo često i prečesto, samo zato što se izjašnjavaju kao Srpkinje i Srbi", naveo je Danilović koji je ovaj slučaj ocijenio kao još jedan primjer nepodnošljivog i srbofobično ponašanje

Lider Ujedinjene CG poručuje da je Lidija Raosavljević potrebnija Bijelom Polju, nego ono njoj budući da je jedini logoped u Bijelom Polju sa sertifikatom za ADI-R-ranu dijagnostiku autizma.

"Ne branim iz prijateljskih razloga Lidiju Raosavljević kojoj je direktorica Doma zdravlja dala otkaz, nego kao i uvijek, branim princip. Iako je supruga naseg kolege dr Nikole Raosavljevića, člana Upravljačkog tima Ujedinjene Crne Gore, iako ne bi bilo prvi put da je i samo to dovoljno za osvetu, pitam se kakvo smo mi to društvo u kojemu se progoni jedna žena, potrebnija Bijelom Polju nego ono njoj? Jedinog logopeda ostavljate bez posla, a trebale bi ih na desetine i stotine da ovo društvo od sjevera do juga progovori iz izađe iz svijeta partijskog mucanja i korupcije. Da li je moguće da partijsko zapošljavanje biva tako brutalno i nakon svih afera, da pristojan i obrazovan svijet treba da ustupi mjesto ukradenim i švercovanim diplomama, da ste na kraju riješili da progonite supruge zbog svojih muževa", upitao je Danilović.

U obraćanju Hrapoviću Danilović navodi da Ujedinjena Crna Gora danas štiti javno, i sa odgovornošću za svaku riječ, Lidiju Raosavljević kako bismo vec sjutra štitili one nove neprijatelje države koje će neko već izmisliti, kada antisrpstvo ne bude profitabilno.

"Vaš kadar, partijski ili koalicioni, slučajem Lidije Raosavljević nanosi štetu djeci Bijelog Polja, a Vaš zadatak je da zaštitite i djecu i roditelje, da štitite fizičko i mentalno zdravlje onih kojima je dovoljna kazna to što odrastaju u sistemu u kojemu gori upravljaju boljima i u kojemu su neznalice nagrađene da cijene nečije znanje", zaključio je poslanik Ujedninjene CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.