Uhapšen muškarac koji je napao ljekara u Kliničkom
ilustracija

Uhapšen muškarac koji je napao ljekara u Kliničkom

Podgorička policija uhapsila je lice osumnjičeno da je napalo ljekara na radnom mjestu, u Kliničkom centru – Urgentnom bloku.

"Dežurna služba CB Podgorica je juče, 17.02.2019. godine oko 20,00 časova, obaviještena od strane osoblja Urgentnog bloka da je pacijent fizički nasrnuo na dežurnog ljekara hiruške ambulante u Kliničkom centru.Na lice mjesta su odmah po pozivu došli službenici Centra bezbjednosti Podgorica kojima je ljekar D.P. izjavio da je prethodno fizički napadnut od strane J.B. kojem se u tom trenutku ukazivala medicinska pomoć", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje,državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da u radnjama J.B. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon ukazane medicinske pomoći ljekar D.P. podnio je prijavu Centru bezbjednosti Podgorica protiv pacijenta J.B, nakon čega je uhapšen

"Službenici CB Podgorica će Sudu za prekršaje podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J.B. zbog počinjenih prekršaja iz čl. 7 st. 1 – drsko ponašanje  i čl. 10 st. 2 – fizički napad  iz Zakona o javnom redu i miru", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Iz Kliničkog centra su najoštrije osudili ovaj i druge napade na medicinske radnike.

Vinovnik ovog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju. Pacijent je fizički napao upravo ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć -  naveli su iz KCCGa.

Ističu da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama.

"Očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata", saopšteno je iz Stručnog kolegijuma Kliničkog Centra Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.