Policija Njemačke crnogorskoj graničnoj donirala opremu vrijednu 44.500 eura
ilustracija

Pet novih mobilnih čitača dokumenata

Policija Njemačke crnogorskoj graničnoj donirala opremu vrijednu 44.500 eura

Crnogorska policija je od kolega iz Njemačke danas primila donaciju vrijednu 44.500 eura. Riječ je o pet novih mobilnih čitača dokumenata „Regula 7308“.

U pitanju je najsavremenija oprema koju će koristiti službenici Sektora granične policije za poslove graničnih provjera na graničnim prelazima I i II kategorije. Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala - istakli su iz Uprave policije.

Protokol o primopredaji donirane opreme potpisali su pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has.  Sastanku su prisustvovali glavni policijski inspektor u Odsjeku za operativni rad i analizu rizika Sektora granične policije Petar Šestović i asistent oficira za vezu Olivera Hasa, Edin Bojić. Pomenuta oprema  je Upravi policije Crne Gore donirana od strane Savezne policije Ministarastva unutrašnjih poslova SR Njemačke.

Pomoćnik direktora Uprave policije Vesko Damjanović izrazio je zahvalnost na vrijednoj donaciji. On je, kako je saopšteno, istakao da vjeruje da će ova oprema doprinijeti  znatno bržim i efikasnijim graničnim provjerama a što će poseban značaj imati za prevenciju i suzbijanje prekograničnog kriminala i svih vrsta nezakonitosti.

Oficir za vezu Oliver Has izrazio je zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju izuzetan profesionalni odnos.

U narednom periodu MUP SR Njemačke je, kako se navodi, planirao da Upravi policije donira vrijednu specijalističku opremu ali i da realizuje niz ciljanih obuka koje će se prije svega odnositi na obučavanje službenika Sektora granične policije po pitanju pregleda – pretresa različitih vrsta plovila sa posebnim akcentom na kategoriju luksuznih plovila, kao i obuke koje se odnose na otkrivanje falsifikovanih dokumenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.