Sjeverna Mitrovica: Bačena bomba na fitnes centar policajca
Ilustracija

Sjeverna Mitrovica: Bačena bomba na fitnes centar policajca

U Sjevernoj Mitrovici u ponedjeljak poslije tri sata ujutro dogodila se eksplozija koja je načinila materijalnu štetu na fitnes centar i automobil u ulici Vojvode Putnika, u blizini multietničkog naselja "Tri solitera".

Suvlasnik ovog fitnes centra je pripadnik policije Kosova, bošnjačke nacionalnosti S.Č., zaposlen na graničnom prelazu Brnjak na sjeveru Kosova,prenosi RSE.

Zamjenik direktora policije za sjever Besim Hoti navodi da je na teren izašla i jedinica za identifikaciju eksplozivnih naprava i da se radi o ručnoj bombi M 75 proizvodnje, modifikovane od napadača.

Besim Hoti za "Radio Slobodna Evropa" je kazao da je riječ o mirnoj porodici koja nikada ni sa kim nije imala problema, "pa je teško govoriti o motivima".

"Vlasnici su tri rođena brata", dodao je.

Povrijeđenih nije bilo, a tužilac je slučaj okarakterisao kao izazivanje opšte opasnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.