Pjevač Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana
Šaban Šaulić

Kralj narodne muzike

Pjevač Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Pjevač Šaban Šaulić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, pišu mediji.

Nesreća u kojoj je stradao pjevač narodne muzike dogodila se u gradu Bilefeldu, u sjeverozapadnom dijelu Njemačke.

Šaulić je podlegao povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, javili su u nedjelju beogradski mediji.

On je posle udesa prebačen u bolnicu gdje je podlegao povredama, potvrdio je za "Novosti" njegov zet Bata Mirković. Bogdan Markata, menadžer koji je organizovao Šabanov nastup u Njemačkoj, za "Premijeru vikend specijal" je rekao da su u bolnici probali da ga povrate u život, ali nijesu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo, rekao je on.

Šaban Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća. Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. Navodi se da je sa njim bio i njegov kum koji je takođe povrijeđen.

Nesreća se dogodila juče kod Gitersloga, u okolini Bilefelda, gdje je Šaulić nastupao, na putu ka Dortmundu.

U okviru istrage, prema saopštenju njemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač "mazde 6", koja je učestvovala u nesreći, gradjanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Navodi se da je on u vozilo "seat ibica", u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dvije osobe, udario otpozadi, posle čega su u oba vozila izgubula kontrolu i udarila u bankine.

Policija je provjerom utvrdila da je taj vozač bio pijan, a nije saopšten identitet preminulog, već su samo naveli da su tri osobe povrijeđene u "seatu", od kojih je jedna osoba podlegla povredama.

Dodaje se i da je autoput izmedu Dortmunda i Bilefelda bio blokiran pet sati. Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike".

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živio je i radio u Beogradu. Imao je troje djece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pjesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pjesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bijela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama. Osim ovih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis bijeli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i druge.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine. Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu,a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obilježio je predeset godina karijere, podsjeća RTS.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.