Evo šta znače neki šifrovani podaci na avionskoj karti
ilustracija

Evo šta znače neki šifrovani podaci na avionskoj karti

Ako vidite da na vašoj avionskoj karti piše “GTE“ onda vaše putovanje i neće biti previše udobno.

Na bording-pasu možete vidjeti mnogo šifrovanih podataka koje u većini slučajeva ne znate ni da protumačite. 

Jedan putnik koji je letio avio-kompanijom Air Canada otkrio je da slova „GTE“ znače da su sva sjedišta rasprodata (a većina avio-kompanija i tu tom slučaju pretrpava let). 

Ova oznaka bi značila da nemate svoje mjesto u avionu, a prodavci karata nemaju ovlašćenje da vam to i kažu prije kupovine „da vas ne bi uznemirili“, prema riječima jednog radnika u avio-kompaniji. 

Takođe, avio-kompanije u inostranstvu prodaju po 150 karata za let koji ima tek 100 mjesta. 

Šta u tom slučaju? 

Avio-kompanija je dužna da vam ponudi odštetu ukoliko nema mjesta za vas ili značajan popust pri kupovini sljedeće karte. 

Antrfile: SSSS (Secondary Security Screening Selection) oznaka na vašoj karti znači da će kontrola nad vama i vašim prtljagom iz nepoznatih razloga biti mnogo oštrija i detaljnija.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.