Sekulić:Vlada učinila sve da uvećanje cijene struje ne utiče na smanjenje životnog standarda
Dragica Sekulić

Sekulić:Vlada učinila sve da uvećanje cijene struje ne utiče na smanjenje životnog standarda

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić odgovorila je na pitanja o povećanju cijene struje koja joj je uputio poslanik SDP-a Raško Konjević.

"Razumijem da u svojoj najnovijoj ulozi opozicionara, koji navodno čuva narod od države, ovo predstavlja inspirativnu temu za Vas, posebno što ste kao funkcioner SDP-a u više uloga bili direktno uključeni u usvajanje zakona, uredbi i ugovora koje je Vlada dužna da i sada primjenjuje. Nemam namjeru da se o ovako važnoj temi koja se tiče građana sa Vama prepisujem putem medija i da Vam pomognem u dnevnom političarenju, već jedino da postujem instituciju čiji ste dio", kazala je Sekulić.

Podsjećamo, Konjević je danas saopštio da su građani Crne Gore januarske račune za struju dobili sa značajnim uvećanjem, zbog uvođenja posebne tarife 27- OIE 2 po kojoj plaćaju više novca za obnovljive izvore energije nego do sada, bez ikakve najave.

"Pored tog povećanja, imamo najavu da EPCG namjerava još jednom “staviti ruku u džep građana Crne Gore” od 2.7% do 6% od 1.marta kroz uvođenje tarifnih paketa", naveo je Konjević.

Sekulić u odgovoru ističe da, će na sva pitanja odgovoriti u Parlamentu.

"S obzirom na najavljenu sjednicu odbora, a imajući u vidu pitanja koja ste mi ovim putem poslali, odgovoriću sa svojim saradnicima stručno i argumentovano na sva pitanja Vas i Vaših kolega, u okviru rada Parlememta. Sigurna sam da ćete tada i sami uvidjeti da je ova Vlada učinila sve da uvećanje cijene za neke kategorije potrošača, ne utiče na smanjenje životnog standarda posebno imajući u vidu socijalno osjetljive kategorije", zaključila je Sekulić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.