Prva banka: Kaspija nije naš klijent, račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića
Prva banka

Reagovanje na optužbe Kneževića

Prva banka: Kaspija nije naš klijent, račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića

Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa kompanijom Kaspija niti je poslovala sa njom, saopšteno je iz te banke nakon tvrdnji optuženog bankara Duška Kneževića da Prva banka učestvuje u otimanju njegove imovine i to preko kompanije Kaspija.

"Račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića. Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa Kaspijom i poslovala sa njima. Duško Knežević spinuje da će se iz poslovanja sa Kaspijom otkriti “naše kriminalne veze”. O kriminalnim poslovima u vezi sa Kaspijom čitamo, međutim, kао i ostatak javnosti, iz medija. Tiču se Duška Kneževića i toga što je prevario poslovne partnere i pokrao sopstvenu banku", kazali su iz ove banke.

Kako su naveli, Prva banka nema nikakve veze sa tim.

Ocjenjujući da je činjenicа da je medijski dozvoljeno svakome da plasira laži, bezodgovorno i manipulativno.

Navodeći, da Knežević koristi da skrene pažnju sa sopstvenog odnosa sa Kaspijom i činjenice da je poslovno suicidnim postupanjem zadao konačni udarac svojoj banci.

"Umjesto da laže o drugima, trebalo bi da klijentima, akcionarima i zaposlenima Atlas banke objasni zašto je banku doveo pred bankrot", istakli su iz Prve banke.

Prema njihovim riječima, ne samo što je poslovno suicidan, Duško Knežević sada pokazuje sklonost i ka masovnim poslovnim zločinima, dodajući da bi toga svi u društvu trebalo da budu svjesni.

"Što se Prve banke tiče - posljedica brojnih poslovnih i političkih kampanja vođenih protiv nas u posljednjih deset godina za rezultat ima da smo najkontrolisanija banka u sistemu. Kroz brojke to izgleda ovako - 20 timova, najmanje 400 kontrolora, inspektora i istražitelja bankarskih, revizorskih, tužilačkih, provjeravalo je, neprestano, naše poslovanje. Iako nam je to ponekad otežavalo svakodnevne aktivnosti, vredjelo je rezultata. Crno na bijelo – naše poslovanje u skladu je sa zakonima i regulativom. Tu smo od 1901. i trajaćemo još dugo," poručili su iz Prve banke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.