Đukanović sa Lajčakom i Plenkovićem: Visok nivo saradnje i međusobnog razumijevanja  u budućnosti
Đukanović i Lajčak

Na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

Đukanović sa Lajčakom i Plenkovićem: Visok nivo saradnje i međusobnog razumijevanja u budućnosti

U nastavku aktivnosti na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, predsjednik Đukanović je imao odvojene susrete sa ministrom vanjskih poslova Slovačke i predsjedavajućim Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Miroslavom Lajčakom i predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem

Iz predsjednikovog kabineta su naveli da je u razgovoru sa slovačkim šefom diplomatije potvrđen visok kvalitet bilateralnih odnosa i saradnje dvije zemlje.

Dogovoreno je dalje jačanje saradnje, uključujući i tokom aktuelnog slovačkog predsjedavanja OEBS-om, čemu će doprinos dati i najavljena posjeta Lajčaka Crnoj Gori.

Visok nivo saradnje i međusobnog razumijevanja potvrđen je i tokom susreta Đukanovića i Plenkovića.

ukanoviPlenkovi2

Đukanović na sastanku sa Plenkovićem

Istaknuta je puna otvorenost Hrvatske za nastavak njene snažne podrške evropskom integracionom procesu Crne Gore.

Đukanović je zahvalio na kontinuiranoj podršci u pristupanju NATO i EU i naglasio da nema većeg interesa od pune integracije regiona u evropske strukture.

Sagovornici su se saglasili da sva pitanja od obostrane važnosti treba da budu razmatrana u kontekstu zajedničkog interesa sa ciljem daljeg međusobnog povezivanja i jačanja veza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.