Nema više velikih rasprodaja
Foto: Ilustracija

HM ulaže veliki trud da spasi brend

Nema više velikih rasprodaja

H&M neće više imati velike rasprodaje kao što je to bilo nekada.

To je najavio predsjednik Uprave Karl Johan Person, što znači da su se poslovni napori da se spasi brend, počeli da se ostvaraju.

H&M je nekada bio vodeće modno ime konfekcijske maloprodaje, poznat po niskim cijenama i uličnoj modi. Prodaja je rasla do sredine dvijehiljaditih, kad se modni lanac proširio velikom brzinom.

Međutim, kupci su počeli da se okreću drugima. H&M-ova najveća konkurencija Zara takođe gubi trku s online prodavnicama koje brzu prodaju još više ubrzavaju. A ta se trka s online trgovinom i te kako ogleda u prihodima.

Rast prodaje u H&M-u počeo je da pada 2016, što je kulminiralo najvećim padom prodaje u posljednjem tromjesečju 2017.

Cijena akcija im je pala, a ključni investitori počeli su da prodaju dionice.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.