Pokušaj diskreditacije Đukanovića bez ijednog argumenta za neistinite optužbe

Kabinet o "firmi na Kipru"

Pokušaj diskreditacije Đukanovića bez ijednog argumenta za neistinite optužbe

Namjera da se u emisiji “Ukrštene riječi” i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja “firme” Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i pravnih radnji, 2006. godine u vrijeme kad on nije obavljao ni jednu državnu funkciju, samo dokazuje to što se inače zna da oni koji vode kampanju pokušaja diskreditacije Predsjednika Crne Gore, nemaju ni jedan argument za svoje neistinite optužbe, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Naravno, apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta “firma“ formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vrijedno komentara", navodi se u reagovanju predsjednika države-

Kako se dodaje, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsjednik Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme.

"Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković. Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača", istaknuto je u reagovanju iz kabineta predsjednika.

"Imajući u vidu navedeno, cijenili smo da javnost mora biti obaviještena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim špekulacijama plasiranim i rabljenim s prepoznatljivih adresa", zaključuje se u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.