Pucnjava u SAD: Nakon otkaza ubio pet kolega i ranio pet policajaca
Foto: Ilustracija

Američka savezna država Ilinois

Pucnjava u SAD: Nakon otkaza ubio pet kolega i ranio pet policajaca

Najmanje pet osoba je poginulo u oružanom napadu u zgradi kompanije u gradu Aurora, u saveznoj američkoj državi Ilinois. U napadu je povrijeđeno najmanje pet policajaca.

Šefica policije u Aurori Kristen Ziman je na konferenciji za novinare podijelila posljednje informacije u vezi s napadom.

Prema njenim riječima, u napadu je ubijeno najmanje pet civila, povrijeđeno je i pet policijskih službenika.

Ziman je potvrdila kako je napad izveo Gary Martin (45), koji je bio zaposleni kompanije u čijem objektu je i izveo napad.

Napadač je muškarac koji je otpušten sa posla i ubio pet kolega i ranio pet policajaca prije nego što je ubijen.

U vezi s slučajem oglasio se i američki predsjednik Donald Tramp, koji je na Twitteru napisao sljedeću poruku: "Snage sigurnosti u Aurori, Illinoisu, napravile su veliki posao. Najiskrenije saučešće porodicama stradalih. Amerika je uz vas."

Američki mediji su ranije objavili da je napad izveden u zgradi kompanije "Henry Pratt" u gradu Aurori, koji se nalazi 65 kilometara zapadno od Čikaga

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.