Tramp: Obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa
Donald Tramp

Tramp: Obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa

Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju i građanima Kosova 11. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti i naveo da je za SAD obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa i sveobuhvatnog rješenja, saopštio je kabinet kosovskog predsjednika.

"Najznačajnije je da Kosovo i Srbija normalizuju odnose, što je suštinski za zapadnoevropsku integraciju Kosova. Mi obostrano priznanje vidimo kao osnov normalnih odnosa i za bilo kakvo sveobuhvatno rješenje", stoji u pismu Trampa.

Tramp je u pismu naveo da će SAD ostati partner svih onih koji dijele vrijednosti demokratije, vladavine zakona i unapređenja ekonomskih i trgovinskih mogućnosti.

"SAD ostaju partner svih onih koji dijele te vrijednosti i koji su spremni da izvršavaju teške zadatke potrebne za sadašnje i buduće uspjehe Kosova", naveo je Tramp.

Američki predsjednik je naveo da su snažni bilateralni odnosi zasnovani na zajedničkoj viziji stabilnog, sigurnog i bogatog Kosova i Zapadnog Balkana.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.