Profesorima i saradnicima UCG-a dodijeljene CANU povelje i nagrade
Foto: UCG

Profesorima i saradnicima UCG-a dodijeljene CANU povelje i nagrade

Na posebnoj sjednici Skupštine Crnogorske akademije nauka i umjetnosti koja je juče održana, predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević uručio je 17 povelja o članstvu u CANU novim vandrednim i redovnim članovima, među kojima je 9 uručeno profesorima Univerziteta Crne Gore.

Iz UCG-a su kazali, pored povelja o članstvu, uručene su i 3 nagrade iz Fonda Crnogorske akademije nauka i umjetnosti za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2018. godinu, od kojih su dvije pripale predstavnicima Univerziteta Crne Gore.

Za vanrednog člana Crnogorske akademije nauka i umjetnosti izabran je prof. dr Siniša Jelušić, redovni profesor Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

"Povelje su uručene novim redovnim članovima, a pripale su prof. dr Igoru Đuroviću, redovnom profesoru na Elektrotehničkom fakultetu, prof. dr Predragu Miranoviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. mr Žarku Mirkoviću, redovnom profesoru na Muzičkoj akademiji, prof. dr Goranu Nikoliću, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu, prof. dr Vukiću Puleviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. dr Šerbu Rastoderu, redovnom profesoru Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka, prof. dr Zoranu Rašoviću, redovnom profesoru na Pravnom fakultetu i prof. dr Svjetlani Terzić, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu", naveli su iz UCG-a

Kako su kazali, dvije od ukupno tri nagrade za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore dodijeljene su dr Maši Ždralević, biologu, rukovodiocu Centra za naučno-istraživački rad na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i Dušanu Kasalici, reditelju, studentu master studija i saradniku u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.