U Podgorici i Nikšiću rasvijetljena tri razbojništva
Foto: Ilustracija

U Podgorici i Nikšiću rasvijetljena tri razbojništva

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja teških imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo.

Iz Uprave policije su kazali da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode tri lica, dok su službenici Centra bezbjednosti Nikšić zbog krivičnog djela razbojništvo lišili tri osumnjičena lica.

Naime, službenici CB Podgorica su, 11.02.2019. godine, lišili slobode B.Đ. (27) i V.M. (26), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu S.B. Oni su, kako se sumnja, 08.02.2019. godine, ovo krivično djelo počinili na način što su u naselju Konik ispred jednog marketa prišli oštećenom S.M, kojom prilikom je B.Đ. upotrebom gumene šipke oštećenom zadao više udaraca u predjelu tijela, nakon čega je V.M. izvadio nož i nanio oštećenom više ubodnih rana u predjelu stomaka, ramena i leđa. B.Đ. i V.M. su mu tom prilikom, sumnja se, otuđili novac nakon čega su se udaljili", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, službenici CB Podgorica su lišili slobode i A.B.M. (19), tražioca azila, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu M.M. iz Podgorice.

Dodajući da je on, kako se sumnja , prišao oštećenoj i pokušao da joj otuđi mobilni telefon. Oštećena je pokušala da pobjegne, jer je A.B.M. držao kamen u ruci, ali se saplela i pala na betonsku podlogu. Osumnjičeni je pokušao da otuđi novčanik ali kako je oštećena počela da doziva u pomoć on se dao u bjekstvo.

"Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i tom prilikom slobode lišili tri lica. Postupajući po prijavi E.B. da mu je upotrebom fizičke sila od strane tri lica otuđeno vozilo marke „Renault Cango“, službenici policije su odmah izašli na lice mjesta gdje su zatekli oštećenog sa povredama koje su nastale kao posljedica izvršenja krivičnog djela. Oštećenom je ukazana ljekarska pomoć", pojasnili su iz Uprave policije.

Navodeći da su na osnovu operativnih informacija službenici CB Nikšić došli do sumnje da su krivično djelo razbojništvo na štetu E.B. počinili I.I, V.S. i E.S. i da su nakon izvršenog krivičnog djela sa otuđenim vozilom napustili teritoriju Crne Gore na GP Šćepan Polje.

"Sumnja se da su dolaskom na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno u Foči, probili policijsku blokadu gdje su od strane policijskih službenika Bosne i Hercegovine lišeni slobode. Osumnjičena lica su predata službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić koji su ih sproveli u CB Nikšić. Nakon saslušanja kod tužioca za ova lica je određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog sumnje da su počinili kriivčno djelo razbojništvo, zaključili su iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.