Odžana konferencija

Odžana konferencija "Informacioni sistem kao sredstvo za upravljanje ljudskim resursima"

Konferencija "Informacioni sistem kao sredstvo za upravljanje ljudskim resursima“, u organizaciji Uprave za kadrove i HR Partners, održana je danas u Podgorici.

Kako su kazali iz Ministarstva javne uprave, u uvodnom dijelu govorili su ministarka javne uprave Suzana Pribilović, direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore, Refik Bojadžić i predstavnik HR Partners-a, Veliša Stamatović.

“Protekle godine Crna Gora je ostvarila značajan uspjeh u reformi javne uprave. Praćena konstantnim jačanjem demokratije i usklađivanja pravnog sistema sa evropskom legislativom i najboljom praksom, ubrzano realizujemo indikatore zacrtane Strategijom reforme javne uprave, gdje smo upravljanje ljudskim resursima prepoznali kao važnu kariku u ovom procesu“, navela je Pribilović.

Ona je dodala da je u tom smislu važna uloga Uprave za kadrove koja treba da vrši važne sistemske funkcije kroz jedinstven Kadrovski informacioni sistem, odnosno Centralnu kadrovsku evidenciju

„Centralna kadrovska evidencija je savremen alat za podršku reformi javne uprave, što se ogleda kroz automatizaciju radnih procesa u državnom organu iz oblasti upravljanja kadrovima i posebno želim da istaknem značaj uspostavljanja jedinstvenog kadrovskog informacionog sistema na lokalnom nivou“, istakla je Pribilović.

Direktorica Vuković je kazala da je danas upravljanje ljudskim resursima potpuno različito od dosadašnjeg.

„Ono se ne shvata samo kao puka funkcionalna aktivnost, već kao nova poslovna filozofija koju treba sprovoditi na svim menadžerskim nivoima“, rekla je Vuković.

Ona je istakla da se kvalitetno upravljanje ljudskim resursima obezbjeđuje putem upravljanja informacionim resursima institucije – podacima, informacijama i znanjima. U tom smislu, ukazala je na važnost međuresorske saradnje, te uključivanja lokalnih samouprava.

Generalni sekretar Bojadžić je kazao Zajednica opština u saradnji sa Upravom za kadrove sprovela analizu stanja po svim opštinama o vođenju kadrovske evidencije, koja je pokazala da se vodi neujednačena kadrovska evidencija.

On je naglasio da je formirana međuresorska radna grupa za izradu jedinstvenog informacionog sistema za upravljanje lljudskim resursiima na loklnom nivou.

Na konferenciji je predstavljen značaj i uloga Centralne kadrovske evidencija u cilju kvalitetnog i efektivnog upravljanje ljudskim resursima na svim nivoima, efikasnog zapošljavanja, adekvatnog planiranja karijere, jačanje motivacije, uspješnog ocjenjivanja, napredovanja i nagrađivanja državnih službenika i namještenika.

Učesnici, predstavnici državnih organa i lokalne samouprave su se, takođe, upoznali sa hrvatskim iskustvima u ovoj oblasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.