Lišen slobode pripadnik OKG: Sakrio eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebi
Foto: Ilustracija

Lišen slobode pripadnik OKG: Sakrio eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebi

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je sakrilo improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu stambene zgrade koja je juče pronađena.

Podsjećamo da su službenici OB Cetinje juče, postupajući po prijavi građana, pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu. Naprava je uspješno demontirana od strane službenika Grupe za antiteroristički pregled kojom prilikom je pronađeno oko 300 grama eksploziva. Tragovi i dokazi su izuzeti i upućeni na vještačenje u Forenzički centra.

Iz Uprave policije su kazali da su intenzivnim, operativnim i terenskim radom službenici cetinjske policije došli do sumnje da je predmetnu eksplozivnu napravu sakrio pripradnik organizovane kriminalne grupe N.D. (25) iz Cetinja.

Kako su naveli, on je u kratkom roku lišen slobode.

Pojašnjavajući da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osummnjičeni imao namjeru da skrivenu eksplozivnu napravu upotrijebi prilikom izvršenja teških krivičnih djela.

"O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da mu se N.D. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za N.D. taj tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.