Nagrada požrtvovanosti i hrabrosti za Darka Vujoševića
Darko Vujošević, foto:Facebook

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića

Nagrada požrtvovanosti i hrabrosti za Darka Vujoševića

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja donijela je odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

 Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.



Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, Komisija je odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život.

"Cijeneći ovaj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za ovo najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja", saopšteno je. 

Nagrade će biti uručene 1. marta ove godine, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.