Kašćelan dijeli sobu sa Bajkovićem u ZIKS-u
ZIKS

Kašćelan dijeli sobu sa Bajkovićem u ZIKS-u

Vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan dijeli sobu sa Radovanom Bajkovićem, osumnjičenim za šverc cigareta. Kašćelan je uhapšen u Pragu u decembru prošle godine, a izručen je Crnoj Gori prije nedjelju dana.

Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao potjernicu zbog više teških krivičnih djela. Tereti se da je u Prčanju 2010. sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića, kao i da je krajem maja 2010. na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu grupu.

Tužilaštvo ga tereti da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu. Prema stavu tužilaštva, Kašćelanova grupa imala je petnaest članova i bavila se iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

Bajkovića Specijalno državno tužilaštvo povezuje sa švercom cigareta koje su pronađene u avgustu u kamionu koji se iz Bara kretao ka Podgorici. Bajković se tereti za šverc 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica, vrijedne skoro milion i po eura.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.