Tramp hoće da uvede vanredno stanje
Donald Tramp

Da bi se domogao novca za izgradnju zida na granici s Meksikom

Tramp hoće da uvede vanredno stanje

Američki predsjednik Donald Tramp planira da uvede vanredno stanje, navodi AP.

Američki Kongres usvojio je kompromisni prijedlog o graničnoj bezbjednosti, uz pomoć kojeg će se izbjeći nova djelimična blokada rada američke vlade.

Tramp, kako navodi agencija, planira da uvede vanredno stanje i na taj način "zaobiđe" kongresmene kako bi se domogao novca za izgradnju zida na američkoj granici s Meksikom.

Kongres je odvojio oko 1,4 milijarde dolara za Trampov zid, umesto 5,7 koliko je on tražio za njegovu izgradnju.

Bijela kuća saopštila je da će Tramp danas odobriti potez Kongresa, ali da će jednostranim djelovanjem obezbjediti novac koji nedostaje.

Američke demokrate su ga osudile, a pojedine savezne države SAD, kojima prijeti gubitak novca zbog Trampovog poteza, najavile su tužbe, navodeći da američki predsjednik zloupotrebljava svoj položaj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.