Sonu kisjelinu sipao u flašice soka i dao drugovima da popiju
Foto: Ilustracija

Izbjegnuta tragedija u Rožajama

Sonu kisjelinu sipao u flašice soka i dao drugovima da popiju

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama izbjegnuta je tragedija kada je petnaestogodišnji L. M, učenik prvog razreda smjera za carinsko zanimanje, iz za sada nejasnog motiva, pokušao da sonom kisjelinom otruje školske drugove S. Š. i B. K.

Prema informaciji iz rožajske policije, L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kisjelinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta.

Još dvojica učenika su, kako je rečeno Pobjedi, probali tu tekućinu, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osjetili neprijatan miris i nijesu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu gdje su pregledani i gdje je konstatovano da nije bilo posljedica po njhovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u Odjeljenju bezbjednosti. Kako su nam kazali u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Nezvanično saznaje Pobjeda da je L. K. ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tekućinu koju je pripremio. Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive ovog nemilog događaja.

Prema riječima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

"Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nijsmo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično. On je kisjelinu i sokiće unio u školu neopaženo u svojoj torbi, tako da dežurni učenici i profesor nijesu mogli da primijete ništa neobično u njegovom ponašanju. Srećni smo što se ovo nije pretvorilo u tragediju, što nije došlo do posljedica po zdravlje djece. Reagovali smo adekvatno", rekao je Bećović, ističući da će preduzeti mjere protiv M. L. u okviru zakona.

Iz Ministarstva prosvjete juče su Pobjedi kazali da su tražili izjašnjenje Srednje stručne škole u Rožajama povodom ovog slučaja. Direktor škole Bećović rekao je da su već obavili razgovor sa roditeljem učenika koji je inicijator incidentna i potvrdio da su sva djeca dobro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.