DPS

Odgovor Opštinskih odbora DPS-a Demokratama:

"Povucite odbornike iz skupština opština Kotor, Herceg Novi, Budve, Berana"

Bečićeve Demokrate pozvale su svoje opozicione kolege na bojkot povlačenjem svih poslanika u Skupštini Crne Gore i svih odbornika u skupštinama opština širom Crne Gore. Bolju vijest od njih nismo mogli čuti, poručuju iz Opštinskih odbora DPS-a Kotor, Herceg Novi, Budva i Berane.

Oni su pozvali Demokrate da prvi učine taj korak i povuku svoje odbornike iz Skupština opština.

"Čekamo da vidimo da povlačite svoje odbornike iz Skupština opština Kotor, Herceg Novi, Budve, Berana, i svih drugih gdje ste na demagošku priču o građanskim vrijednostima dobili podršku građana za svoju prikrivanu, nacionalno isključivu politiku.

Da li ćete u tom slučaju povući i svoje predsjednike Opština i predsjednika SO Budva i Berane? Ili ćete ih ostaviti na cjedilu i na platnom spisku, do prvih narednih sjednica kada će u nedostatku makar i samo vaših odbornika biti smijenjeni? Da li su sa vašim predlogom saglasni Vladimir Jokić, Stevan Katić, Krsto Radović i Novica Obradović? A Dragan Krapović? Ili za njega nije važno, pošto ima liderske ambicije u partiji?", navodi se u saopštenju Opštinskih odbora DPS-a.

Oni pitaju i da li je moguće da Demokrate nekome spočitavaju pobjede izvojevane olovkom.

"Da pominjete flomaster? Zar ste zaboravili da ste flomastere češće koristili upravo vi, kada ste tako morali da izglasate vašeg predsjednika Opštine Vladimira Jokića u Kotoru? Sjećate se? Vaših 5 plavih krugova, 5 kvadratića vaših kolega iz DF-a, 3 ljubičasta kruga SNP-a, 3 crvena kruga SDP-a i 1 nebo plavi kružić URE, od koje ste se nedavno razveli. Kratko pamćenje imate kada je u pitanju vaše „institucionalno djelovanje“ – zato sada svoju nemoć opravdavate pozivima na „dodatne manifestacije demokratskog pritiska i vaninstitucionalne metode političke borbe“, koje dovoljno govore da su vaši demokratski i institucionalni kapaciteti ravni nuli.

Da vidimo kako će vam proći inicijativa za povlačenje odbornika. Kakav uticaj imate na kolege u opoziciji i hoćete li početi od sebe. Jedva čekamo da sprovedete svoje najave.

Budite pošteni pa kažite ko vam je mentor, ko vas je gurnuo u priču o bojkotu lokalnih parlamenata. Mislite li da je njemu stalo do vaše političke sudbine ili vas samo koristi kao piončiće u službi tuđih interesa?", navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.