I DEMOS će učestvovati na protestu 16. februara
Predsjedništvo DEMOS-a

I DEMOS će učestvovati na protestu 16. februara

Posljednje korupcionaško - mafijaške afere predstavnika vrha vlasti predstavljaju kulminaciju potpune agonije društva, zaključilo je Predsjedništvo DEMOS- a na današnjoj sjednici.

"Očigledan je pokušaj vlasti da korupcionašku stvarnost u zemlji - uz žrtvovanje po nekog svog predstavnika neopreznog u mafijaškom uzimanju novca – predstavi kao normalnost života, čak i kao dokaz privrženosti evropskim standardima.

Ma koliko se uzdali da će taj efekat postići uz pomoć sramno vazalnih medija  očekujući  zaštitu državnih  institucija, pa i tolerisanje međunarodnih adresa  - stepen ogorčenja poniženih građana je takav da vladajuća doktrina " sve nam se može" ovoga puta mora biti zaustavljena", kažu iz DEMOS-a.

Smatraju da uvođenje u pravne i demokratske norme svih onih koji vode društvene poslove, posebno onih na čelu države, a što podrazumjeva i konkretne sankcije, mora biti zadatak svih progresivnih snaga, u prvom redu nepristrasnih institucija koje se  nalaze na posebnom ispitu spašavanja crnogorskog društva.

"Krajnji je momenat za zaustavljanje totalnog društvenog, moralnog i ekonomskog kraha zemlje.

Naime u uslovima zadaha truleži od raspadanja svih vrijednosti neophodno je zaustaviti potpunu degeneraciju društvenog života jasnim odogvorom svih progresivnih i demokratskih snaga", navodi se u saopštenju.

Smatraju da odgovori demokratskih snaga u ovom trenutku treba da budu i institucionalni i vaninstitucionalni.

"Dakle, u parlamentu i van parlamenta, na protestima, na tribinama, i u svim drugim formama dijelovanja, na osnovu demokratskih ustavnih normi.

Demos, ozbiljna, umjerena stranka van polititičkih i nacionalnih krajnosti, stranka koja neće povlađivati i prilagođavati se populističkim zahitjevima - će aktivno učesvovati u različitim oblicima djelovanja, uključujući ponovni izlazak na već započete proteste koji se nastavljaju u subotu, a otvorena za saradnju sa drugim političkim i građanskim subjektima", saopšteno je.

Predsjedništvo DEMOS-a smatra da u ovom trenutku treba ići na širinu dijelovanja svih demokratskih subjekata, ako je neophodno i u razlitim formama, da bi se u nekoj sledećoj fazi ozbiljnom koordinacijom sve povezalo zajedničkim nastupom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.