U Crnoj Gori pet brakova na 1 000 stanovnika
ilustracija

U Litvaniji se najviše vjenčavaju, u Sloveniji najmanje

U Crnoj Gori pet brakova na 1 000 stanovnika

Najveći broj sklopljenih brakova u EU bilježi se u Litvaniji a najmanji u Sloveniji, dok je Crna Gora između te dvije članice EU, podaci su Evropske statističke agencije objavljeni 14. februara, na dan kada se širom svijeta obilježava Dan zaljubljenih.

U EU se u prosjeku sklope 4,3 braka na 1.000 stanovnika a daleko veća stopa od prosječne registrovana je u Litvaniji (7,5) i Rumuniji (7,3).

Po gotovo sedam brakova na 1.000 stanovnika bilježi se u Letoniji i na Kipru, pokazuju podaci Eurostata koji se odnose se na 2017. godinu.

U Srbiji na 1.000 stanovnika ide 5,1 brak, u Hrvatskoj 4,9, u Crnoj Gori 5,3 , Makedoniji 6,6 , Albaniji 7,9 a  na Kosovu devet (podaci za Kosovo su za 2016. godinu).

S druge strane u EU je najmanje brakova, tek nešto više od tri na 1.000 stanovnika, zabilježeno u Sloveniji, Italiji, Luksemburgu i Portugaliji, prenosi Euraktiv Srbija.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.