Zbog zloupotrebe droga podnijeto 14 prijava,po potjernicama uhapšeno 6 osoba
Ilustracija

Podgorica

Zbog zloupotrebe droga podnijeto 14 prijava,po potjernicama uhapšeno 6 osoba

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnom periodu preduzeli pojačane aktivnosti u svim segmanta rada a posebene rezultate ostvarili su na planu suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga i identifikacije lica koja se bave uličnom prodajom, suzbijanju nelegalne prodaje duvanskih proizvoda, kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalasku lica za kojima su raspisane potjernice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije službenici podgoričke policije su protiv 14 osoba muškog pola starosti od 18 do 33 godine podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

"Kontolom ovih lica policijski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 12 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, dva pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije nepoznatog sastava i 11 tableta koje se nalaze na spisku opijata", saopšteno je.

Na osnovu sprovedenih mjera i radnji i raspoloživih operativnih saznanja  identifikovano je deset lica za koja se sumnja da se bave uličnom prodajom narkotika, a kod kojih je prilikom kontrole pronađena određena količina opojne droge, marihuane, heroina  i drugih psihoaktivnih supstanci. Oduzeti narkotici su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Podgorica su, postupajući na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Beograd, lišili slobode Momčila Ivanovića (27) iz Valjeva.

"Ivanović se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana i šest mjeseci, a koja mu je izrečena zbog krivičnog djela teška krađa. Za ovo lice je po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor", navodi se u saopštenju.

Nadalje, službenici CB Podgorica su pronašli i lišili slobode tri lica za kojima je su bile raspisane tri potjernice, jedna lokalna i dvije nacionalne, i to: B.L. (45), S.K. (45) i N.A. (27). Osim toga, po nacionalnim potjernicama su lišeni slobode i E.N. (31) iz Bara i A.M. (36) iz Podgorice, a koji su se potraživali na osnovu potjernice Višeg suda u Podgorici zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Ova dva lica su sprovedena nadležnom sudu.

Osim toga, službenici podgoričke policije su u prethodnom periodu intenzivirali aktivnosti  na  kontroli bezbjendnosno interesantnih lica a  koje su  realizovane kroz rad operativnih grupa i kroz redovne kontrole uniformisanih policijskih službenika.

"U sklopu preduzetih mjera i radnji policijski službenici CB Podgorica i odjeljenja bezbjednosti u sastavu, Danilovgrad, Cetinje i Kolašin, su kontrolisali ukupno 243  bezbjednosno interesantna lica iz Podgorice i iz drugih gradova Crne Gore koja su se u tom momentu, po bilo kom osnovu, nalazila na području nadležnosti CB Podgorica i pripadajućih odjeljenja", saopšteno je.  

Službenici CB Podgorica najavili su da će u narednom periodu nastaviti sa planskim aktivnostima u cilju sprečavanja ulične prodaje narkotika i nedozvoljene trgovine akciznom robom, pronalaženjem predmeta izvršenja krivičnih djela i prekršaja kao i lica za kojim se traga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.