Na Žabljaku skoro metar snijega, put Šavnik-Žabljak otvoren za saobraćaj
Žabljak, foto:Čitateljka Kodexa

Na Žabljaku skoro metar snijega, put Šavnik-Žabljak otvoren za saobraćaj

Prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju, u Crnoj Gori jutros najviše snijega ima na Žabljaku, gdje je u 7 sati izmjereno 96 centimetra.

U Kolašinu visina sniježnog pokrivača iznosi 37 centimetara, Rožajama 25, a Pljevljima 22, Plavu 15 centimetara, Beranama 5, u Plužinama i Andrijevici po četiri centimetra.

Put Šavnik-Žabljak, koji je juče zbog snijega i mećave bio zatvoren za saobraćaj za sve kategorije vozila, sada je osposobljen za saobraćanje, saopštili su iz Auto-moto saveza.

Iz AMSCGa upozoravaju da na putevima u višim predjelima pored snijega i poledice ima i mjestimično sniježnih nanosa.

Na pojedinim putevima ima odrona, te se vozačima savjetuje da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.