U prevratnju autobusu stradalo 14 osoba, dvodnevna žalost u Makedoniji (VIDEO)
Foto:Twiter

Teška saobraćajna nesreća na putu Skoplje-Tetovo

U prevratnju autobusu stradalo 14 osoba, dvodnevna žalost u Makedoniji (VIDEO)

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

"Traumatična noć, puna bola i tuge. Naša zemlja je u žalosti. Nemam riječi kojima bih mogao da utješim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći", izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenijela je agencija MIA. 

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipiče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mjesta, dok su ostali preminuli u bolnici. 

Među povrijeđenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP. 



U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku. 

U pomoć su pritekli vatrogasci i mještani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživjeli, među kojima je i vozač. 

Televizija Telma prenosi riječi jednog od očevidaca da su spasioci morali da isijeku dio autobusa da bi doprli do povrijeđenih. 

"Mnogo se osjetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati", kazao je on. 

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gdje većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

Beta/Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.