Otvoren Konzulat Crne Gore u Lionu: Važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje
Foto: MVP

Otvoren Konzulat Crne Gore u Lionu: Važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Zoran Janković otvorio je juče u Lionu Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Bertranom Tiberom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su kazali da je Janković izrazio očekivanje da će otvaranje konzulata doprinijeti unaprjeđenju prijateljskih odnosa Crne Gore i Francuske i jačanju ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje. 

Istakao je i da je to dodatna prilika za stanovnike francuskog regiona Auvergne-Rhône-Alpes da se, uz već uspostavljenu direktnu avio liniju Podgorica – Lion tokom turističke sezone, bliže upoznaju sa prirodnim ljepotama i investicionim potencijalima Crne Gore. 

Otvaranju konzulata prisustvovali su predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona Auvergne-Rhône-Alpes i opštine Lion, konzularnog kora u Lionu, te crnogorske dijaspore.

Tokom boravka u Lionu, Janković je imao susrete sa Filipom Meunijeom, potpredsjednikom regiona Auvergne-Rhône-Alpes i Žan-Dominikom Duranom, zamjenikom gradonačelnika Liona.

Tokom razgovora, sagovornici su istakli da otvaranje konzulata Crne Gore u Lionu predstavlja važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje, prvenstveno na ekonomskom planu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.