DPS Herceg Novi: Da li je u Herceg Novom na pomolu afera “betonska galanterija”?
DPS

DPS Herceg Novi: Da li je u Herceg Novom na pomolu afera “betonska galanterija”?

Temeljni oslonac koalicije na vlasti u Herceg Novom - SDP, mogao bi biti dio afere teške gotovo 60.000 eura., kazali su iz OO DPS Kerceg Novi.

Iz DPS-a HN su rekli da toliko iznosi vrijednost ugovora koji su potpisali Dragan Šimrak, direktor "Šimrak" d.o.o., odbornik SDP-a u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP-a Herceg Novi i mr Boro Lučić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, istaknuti član OO Demokrata Herceg Novi.

"Da li je uvaženi predsjednik Opštine Katić i u ovom slučaju prenio dio svojih ovlašćenja na mr Bora Lučića? Da li je u koaliciji na vlasti prethodno usaglašeno da se iz opštinske kase dodijeli iznos od gotovo 60.000 eura firmi čiji je osnivač odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP? Zašto je odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP HN čekao gotovo četiri godine da dostavi ugovor na potpisivanje", pitaju iz DPS-a?

Kako su kazali ne žele da se bave time kako to da odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi potpisuje ugovor sa Agencijom čiji je osnivač Opština Hereg Novi i  ne žele da utvrđuju ni da li postoji konflikt interesa oko izrade betonske galanterije po ugovoru broj 01-10-03/18 potpisanog 22.03.2018. godine.

Dodajući da im nije jasno zašto ugovor vrijedan gotovo 60.000 eura potpisuje Dragan Šimrak ispred društva u kojem je izvršni direktor i ovlašćeno lice koje ima pojedinačnu odgovornost Katarina Šimrak. Ocjenjujući da su odgovori na ova i druga pitanja u nadležnosti državnih institucija.

Iz DPS-a iz HN su naveli da ono što znaju jeste da su u redovima SDP još svježe gorke uspomene na ostavku četiri odbornika SDP u Herceg Novom koji su prilikom napuštanje partije kazali: "ostavke smo podnijeli zbog neslaganja sa putem kojim ide partija, nezadovoljstvom načinom vođenja OO SDP HN od strane Dragana Šimraka i ukupnom odnosu SDP-a prema Herceg Novom”.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.