Ljubav ipak nije najvažnija: Evo šta je glavni kriterijum pri biranju supružnika!
Foto: Ilustracija

Ljubav ipak nije najvažnija: Evo šta je glavni kriterijum pri biranju supružnika!

Rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera sa kojim stupamo u brak. Nažalost, ljubav nema velike veze sa tim.

Naime, istraživanje je obuhvatilo pet hiljada parova starosti između 25 i 65 godina.

Vjerovali ili ne, samo 18 odsto njih je reklo da je ljubav bila presudan parametar zbog kojeg su stupili u brak. 

Najzanimljiviji je bio odgovor ispitanika na pitanje šta im pruža najveće zadovoljstvo u vezi. 

Čak 40,7 odsto njih je odgovorilo – sigurnost!

Zatim, 33 odsto žena je izjavilo da želi vjernog partnera, 26 odsto nekoga ko će brinuti o njima, 28 odsto kaže da im je važan sadržajan ljubavni život. 

Inače, društveno iskustvo pokazuje da su žene hiljadama godina unazad takođe birale muškarce za koje su znale da će biti sigurni partneri i očevi njihove djece.

Super žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.