Bošković:  DPS časno osvojio svaku svoju izbornu pobjedu, afera ne može CG pomjeriti sa evropskog puta
Predrag Bošković

Bošković: DPS časno osvojio svaku svoju izbornu pobjedu, afera ne može CG pomjeriti sa evropskog puta

Ministar odbrane Predrag Bošković je poručio da je Demokratska partija socijalista (DPS) časno je osvojila svaku svoju pobjedu.

Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila je početkom sedmice da je DPS prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i zatražila da ta stranka vrati u budžet 47,5 hiljada EUR.

Bošković jeodgovarajući na pitanja novinara u Briselu kazao da ono što je prije svega pokazatelj svog tog procesa, i ovoga što se dešava poslednjih mjesec i više, je da institucije u Crnoj Gori rade svoj posao, i rade ga dobro. Dodajući da institucije treba pustiti da odgovore o tome ko i šta je kriv u ovom konkretnom slučaju, javlja MINA biznis.

"Svakako mogu reći da je DPS časno osvojio svaku svoju izbornu pobjedu i, ako je neko negdje pogriješio, svakako će zbog toga i odgovarati. Ali ono što se ne može sigurno DPS-u staviti kao upitnik, jesu njegove izborne pobjede", poručio je Bošković.

On je ocijenio da svaka afera utiče na ugled bilo koje države i dodaje "Nijesmo ni mi izuzetak, ovakve afere su u praktično svakoj državi na svijetu. Najvažnije je istaći da institucije u Crnoj Gori rade svoj posao, i ja sam više nego zadovoljan kako se to i odvija".

Navodeći da ne vidi razlog da bi to značilo bilo kakvo usporavanje evropskog puta Crne Gore, jer je ona stabilna na svom evropskom putu i niko je sa tog puta ne može pomjeriti.

"Imao sam razgovore sa više mojih kolega ovdje, to su normalne stvari koje se dešavaju u svakoj zemlji, tako da je najvažniji naš generalni put, a to je put evropskih i evroatlantskih integracija", zaključio je Ministar odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.