Bjelopoljski sud poništio smjenu direktora
Haris Krupa, foto: PV Informer

Bjelopoljski sud poništio smjenu direktora "Čistoće"

Viši sud u Bijelom Polju, nakon dvogodišnjeg sudskog postupka, potvrdio je presudu Osnovnog suda u Pljevljima, kojom se poništava odluka o smjeni Harisa Krupe sa mjesta direktora lokalnog preduzeća "Čistoća".

Presudom Višeg suda u Bijelom Polju je naloženo da se Krupi isplati 1.906 eura troškova sudskog postupka u roku od 15 dana, kada sudska presuda postane pravosnažna.

U presudi se ističe i da je odluka o razrješenju Krupe, kao i rješenje o prestanku radnog odnosa, nezakonita jer nije ispoštovana potrebna procedura.

Haris Krupa, iako dugogodišnji funkcioner DPS-a u novembru 2016. godine hitno je razriješen funkcije od strane Upravnog odbora "Čistoće".

Prema tadašnjim špekulacijama Krupa je od opštine tražio da se prema preduzeću "Čistoća" izmiri obaveza od 700.000 eura, što je navodno razljutilo njegovog partijskog druga, predsjednika opštine Mirka Đačića, nakon čega je uslijedila smjena Krupe.

Ostaje da se vidi kada će Krupa biti vraćen na svoje radno mjesto i hoće li biti vraćen na direktorsku funkciju, na kojoj je sada Saša Ječmenica.

Ono što je jasno da će troškove postupka platiti građani Pljevalja.

U toku je još nekoliko sudskih postupaka u kojima od ovog preduzeća otpušteni radnici traže povratak na posao što bi moglo u znatnoj mjeri povećati troškove.

Izvor:Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.