Knežević: Zašto sam u sve ovo krenuo?
Duško Knežević, foto:Al Džazira

Knežević: Zašto sam u sve ovo krenuo?

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević obratio se građanima Crne Gore otvorenim pismom

"Poslednjih mjeseci o meni ste čuli mnogo toga. Od toga za šta me optužuju, traže i izmišljaju do toga da umjesto Ridžens ulicom prolazim Crvenim trgom. Sve može ljudski um da izmisli, pogotovo da slaže u muci, da zaboravi sve što je bilo i kako je bilo samo da bi sačuvao sebe, svoje privilegije i utolio halapljivu želju za moću. Sve to rade u našoj i njihovoj zemlji njih nekolicina koji su umislili da je Crna Gora samo njihova, privatni posjed Prvoga i njegove familije", naveo je Knežević.

Oni, kako dodaje, daju sebi za pravo da organizuju hajke i političke progone svojih protivnika i neistomišljnike, da u taj progon uključe svoje medije servirajući laži i poluitine, ali i da mafiju pozovu u pomoć da me vreba na ulicama Londona.

Dugo je, kaže, živio u zabludi da tako možda mora.

"Crna Gora je oduvijek voljela gospodare, da im služi i kliče sve dok je ne napuste i ostave same sve svoje podanike od kojih su skrivali tajne, imovinu, bogastvo i planove. I danas je tako. Pokazalo se da se ništa nije promijenilo ni sa "demokratskim gospodarom" Crne Gore o čijim tajnama, dvostrukom životu i skrivenom bogatstvu ovih dana svjedočim. Ne bez rizika po moju sigurnost, ali bez straha. Ne smeta mi što mi je život ugrožen i što sada živim pod posebnim uslovima, jer je došlo vrijeme da se sazna puna istina o svemu. Posebno o njemu", navodi Knežević.

Knežević odgovara i na pitanje zašto je u sve ovo krenuo?

"Neko kaže iz straha jer su nam oduzeli sve, a onda sam i ja došao na red. Ne, jer su u današnjoj Crnoj Gori sigurniji su oni koji ćute nego oni koji govore. Jednostavno je, odlučio sam da se suprotstavim. Hoću da se oduprem besprizornom političkom progonu koji je pokrenut da bi mi lakše oteli ono što sam stvarao 30 godina. Borim se jer sam, iako sam dugo boravio u inostranstvu, svo znanje, međunarodne kontakte i kapaciete, uložio u Crnu Goru.", napisao je predsjendik Atlas grupe.

Tvrdi i da je odbio ponude za pregovore.

"Ja nijesam bez odgovornosti jer sam bio u njihovom društvu. Baš kao i oni u mom, iako bi to oni sada najrađe izbrisali. Zato sam odlučio da me istina vodi i da je podijelim sa Vama. Ne izmišljena i sebična istina već jedina prava, dokumentovana istina. Istina koja oslobađa od straha i zavisnosti sve nas i zarobljenu Crnu Goru, od jedne familije i njene svemoći. Crnoj Gori je potrebno da njome upravljaju zakoni, a ne samovolja pojedinaca i njegovi poslušnici", saopštio je Knežević.

Sve što je iznio i što će, kako najavljuje, tek saopštiti je puna i dokaziva istina.

"Njome ne želim da vam se dopadnem ili da mi aplaudirate. Želim da čujete ono što ste već naslućivali i da vidite ono što ste vjerovatno pretpostavljali.Njima su svi krivi osim njih, koji imaju sve. To što posjeduje prva familija u Crnoj Gori nema niko ni približno. Nijedan premijer ili predsjednik ni u jednoj zemlji bogate EU. Ali to ima predsjednik u siromašnoj Crnoj Gori, koji iza leđa svojih građana i daleko od zakona gomila bogatstvo. Znaće se za svu njegovu imovinu, pa i onu koju za njegov račun drže prolazni "investitori" iz raznih krajeva svijeta", navodi Knežević.

Pod njihovom kontrolom je, nastavlja, sve pa i "naša sudbina i naše pravo na istinu, naše pravo da slobodno živimo. Zato ih danas plaši glas onoga koji je bio svjedok svemu što žele da sakriju od vaših očiju".

Knežević tvrdi da je država zarobljena.

"Nijesam ni mesija, ni oslobodilac, niti politički vođa. Moje je da podsjetim da nije normalno da jedan kontroliše narod, a ne narod njega i da nije zdravo da zakon nije iznad svih, nego da jedan iznad svega. Bolesno je da jedan ima više nego svi zajedno.Takva države je zarobljena. Ona traži slobodu, koja je u vašim rukama. Traži da, umjesto nametnute monahrije jedne porodice, Crna Gora uistinu bude demokratska država koja je članica NATO i buduća članica EU porodice, da se afirmišu stvarne vrijednosti modernih društava, da svako u njoj bude jednak u pravima i ravnopravan pred zakonima. Za takvu Crnu Goru se ima smisla boriti. Čak i više, to je naše pravo i dužnost.", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.