Sedmogodišnje dijete zapalilo stan u Budvi, izgorjele dvije sobe
ilustracija

O slučaju upoznat Centar za socijalni rad

Sedmogodišnje dijete zapalilo stan u Budvi, izgorjele dvije sobe

Službenici budvanske policije su rasvijetlili slučaj nastanka požara u jednom stanu u Budvi, 9. februara i nedugo nakon prijave događaja došli do saznanja da je navedeni požar izazvalo sedmogodišnje dijete.

"Postupajući po prijavi da je u jednom stanu, u kojem u tom trenutku niko nije boravio, došlo do požara službenici CB Budva su odmah izašli na lice mjesta zajedno sa službenicima Službe zaštite i spasavanja. U požaru je u potpunosti uništen enterijer dvije prostorije stana dok je u jednoj nastala šteta na zidovima. Na lice mjesta je izašao i vještak za požare, eksplozije i havarije koji je konstatovao da je požar u stanu podmetnut", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje,policija je preduzela niz mjera i radnji kako bi rasvijetlila ovaj događaj i tom prilikom došla do saznanja da je predmetni požar izazvalo sedmogodišnje dijete koje je iz radoznalost ušlo u stan, koji je bio otključan, i upotrebom upaljača izazvalo požar na kauču koji se nalazio u dnevnom boravku a potom se uplašilo i pobjeglo. 

"Dijete je bilo samo, bez nadzora svojih roditelja. Ubrzo su identifikovani pronađeni i roditelji djeteta, nakon čega je upoznat i Centar za socijalni rad. Nadležnom tužiocu podnijeto je obavještenje o događaju budući da je dijete zbog svog uzrasta krivično neodgovorno. Oštećenom vlasniku stana ustupljeni su podaci roditelja djeteta radi eventualnog ostvarivanja prava na naknadu materijalne štete putem podnošenja privatne tužbe", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.