Pokušaj ubistva: Uhapšen Podgoričanin koji je pucao na braću Marjanović
ilustracija

Podgorica

Pokušaj ubistva: Uhapšen Podgoričanin koji je pucao na braću Marjanović

Službenici CB Podgorica lišili su danas slobode Đorđa Markovića (39) iz Podgorice, koji se potraživao od 6. februara 2019. godine kada je, kako se sumnja, u ulici Kralja Nikole u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja nanio povrede braći Vuksanu i Vojinu Marjanoviću, saopšteno je iz Uprave policije.

Marković je lišen slobode nakon što ga je saslušao državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija.

"Policiji je identitet Đ.M. bio poznat odmah nakon izvršenog krivičnog djela i za njim su policijski službenici intenzivno tragali, a sumnja se da je motiv ovog krivičnog djela svađa koju su imali osumnjičeni Đ.M. i jedan od oštećenih, V.M.

Za Đ.M. je danas, nakon saslušanja kod tužioca, donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama. On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici", saopšteno je iz policije.

Marković je, podsjećamo, 6. februara oko 13,30 časova, ispred hotela „New Star“ u Ulici Kralja Nikole, kako se sumnja, iz vatrenog oružja ispalio hice u pravcu braće Marjanović i njihovog oca M.M.

"Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M. dok njihov otac M.M. nije povrijeđen. Nakon izvršenja krivičnog djela, Đ.M. je pobjegao sa mjesta događaja. V.M. i V.M. su transportovani u Urgentni centar gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Upotrebi vatrenog oružja prethodila je svađa koja se neposredno prije toga dogodila u hotelu „New Star“ između Đ.M. i V.M. Tokom svađe Đ.M. je, sumnja se, zadao udarac V.M. u predjelu glave i zatim otišao iz hotela da bi se ubrzo vratio i počeo da puca u pravcu braće V.M. V.M. i njihovog oca M.M. koji je u međuvremenu došao ispred hotela", navode iz policije.

Nakon izvršenog krivičnog djela, na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Policija je preduzela kriminalističke operativne mjere i radnje koje su rezultirale pribavljanjem materijalnih dokaza na osnovu kojih se osnovano sumnja da je Đ.M. počinilac navedenog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.