Revolucionarni zahvat: Beba izvađena iz maminog stomaka pa nakon liječenja vraćena nazad
Foto: The Sun

Revolucionarni zahvat: Beba izvađena iz maminog stomaka pa nakon liječenja vraćena nazad

Trudna Betan Simpson podvrgnuta je revolucionarnoj metodi u sklopu koje je iz njenog stomaka izvađena beba radi liječenja, a nakon toga vraćena nazad u stomak.

Ljekari su nerođenom djetetu postavili dijagnozu spina bifida, što je težak defekt kod kojeg je urođen rascjep kičmenog stuba pa kičmena moždina nije potpuno zatvorena.

Nakon ove dijagnoze Betan je imala mogućnost da okonča trudnoću, ali nakon toga su ona i njen suprug Kieron saznali za operaciju koja se izvodi u Belgiji. 

Betan, koja je dijete trebala roditi u aprilu, imala je specijalizovanu operaciju u bolnici u Londonu, gdje su ljekari iz bolnice "Great Ormond Street" uspješno operisali bebu. Nakon toga je beba ponovo vraćena u mamin stomak, piše britanski Telegraf.

Betan Simpson je tek četvrta žena u Velikoj Britaniji koja je podvrgnuta ovom operativnom zahvatu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.