Propustio let, avio-kompanija ga tužila: Traže da plati preko 2 000 eura
ilustracija

Propustio let, avio-kompanija ga tužila: Traže da plati preko 2 000 eura

Njemačka aviokompanija "Lufthansa" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za posljednju dionicu putovanja.

Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije.

Putnici koji presijedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju put do finalne destinacije, jer im je tako put jeftiniji. 

Na primjer kada neko leti iz Njujorka do San Franciska može da kupi jeftiniju kartu od Njujorka do Tahoa sa presijedanjem u San Francisku. 

Kada putnik stigne u San Francisko jednostavno ne nastavi svoj put i ne pojavi se na letu do krajnje destinacije za koju je platio. 

"Lufthansa" je tako tužila putnika koji je kupio karte za povratni let iz Osla za Sijetl sa presijedanjem u Frankfurtu i traži kompenzaciju nešto veću od 2.000 eura. 

Putnik se pojavio na svim letovima, ali nije se pojavio na povratnom letu iz Frankfurta za Oslo. Umjesto toga bukirao je drugi "Lufthansin" let od Frankfurta do Berlina, prenosi portal Indeks. 

"Lufthansa" je putnika tužila zbog kršenja pravila i uslova kompanije i traži od njega 2.112 eura kompenzacije. 

Berlinski sud odbacio je tužbu, ali je portparol "Lufthanse" za CNN potvrdio da je kompanija već uložila žalbu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.