ZIKS: Kašćelan nije bio napadnut, niti su ga mogli napasti pritvorenici
Slobodan Kašćelan

Gađali sredstvima za ličnu higijenu u pravcu sobe Kašćelana

ZIKS: Kašćelan nije bio napadnut, niti su ga mogli napasti pritvorenici

Slobodan Kašćelan, jedan od šefova kriminalne organizacije “kavčani”, nije bio napadnut, niti su ga mogli napasti pritvoreni Darko Vicković i Vladimir Ulama, koji su boravili na krugu za šetnju, dok se on nalazio u sobi u Istražnom zatvoru, saopšteno je Dnevnim novinama iz ZIKS-a.

“Pritvorenik S.K. tom prilikom nije bio, niti je mogao biti napadnut dok se nalazio unutar sobe, od pritvorenih lica koja su boravila na krugu za šetnju, jer ista nijesu imala bilo kakvu mogućnost pristupa pritvoreniku S.K” navodi se u odgovoru dostavljenom DN.

Kako je precizirano iz ZIKS-a, u ponedjeljak 11. februara tokom šetnje pritvorenici Vicković i Ulama prekršili su pravila ponašanja propisanih Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora.

“Naime, imenovani pritvorenici su manjim sredstvom za ličnu higijenu (koja pritvorena lica kupuju u zatvorskoj prodavnici) iz prostora za šetnju gađali u pravcu zida i prozora sobe u kojoj je, između ostalog, smješten i pritvorenik S.K”, saopšteno je iz Zavoda.

Kako ističu, tom prilikom nije došlo do ugrožavanja bezbjednosti pritvorenih lica u sobi u kojoj je smješten pritvorenik Kašćelan, jer su preduzete sve radnje i mjere u cilju onemogućavanja ostvarivanja bilo koje vrste kontakta između pritvorenika koji su se nalazili na krugu za šetnju sa Kašćelanom.

“Od službenika obezbjeđenja koji je vršio nadzor lica koja su u tom trenutku boravila na otvorenom prostoru, bez odlaganja prekinuta je šetnja licima koja su se nalazila na krugu za šetnju”, navode iz ZIKS-a i dodaju da je protiv oba pritvorenika vinovnika ovog događaja sproveden diciplinski postupak u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti.

Izvor: Dnevne novine/CdM

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.