Venecuela upozorila SAD: Desiće vam se drugi Vijetnam
Foto: AA

Venecuela upozorila SAD: Desiće vam se drugi Vijetnam

Venecuelanski ministar vanjskih poslova Horhe Areasa je izjavio da se narod njegove zemlje već sada suočava s brojnim poteškoćama i izazovima zbog američkih sankcija.

"Ako Sjedinjene Američke Države budu išle dalje, Trampove ruke bi mogle da budu uprljane krvlju", kazao je Areasa na konferenciji za medije u sjedištu Ujedinjenih naroda u Njujorku.

Optužio je SAD da pokušava da izvede puč u Venecueli, dodajući kako Vašington želi naftu, zlato i minerale njegove zemlje.

Istakao je da Venecuela nije dozvolila dostavu humanitarne pomoći koju je poslao SAD zbog toga što, kako je kazao, ne vjeruju da im Vašington zaista želi pomoći.

"Budimo pošteni, zar nam zaista žele pružiti pomoć?", zapitao se venecuelanski ministar vanjskih poslova.

Apelovao je na ukidanje sankcija njegovoj zemlji te dodao da u Venecueli ne postoji humanitarna kriza.

''U Venecueli nema humanitarne krize, imamo ekonomiju koja je pod embargom'', rekao je Areasa i poručio da su spremni da sjednu za sto s opozicijom i razgovaraju.

Upozorio je da bi se stanje u Venecueli moglo dodatno da se pogorša ako se SAD bude i dalje miješala u politička pitanja u ovoj zemlji.

''Ono što se dogodilo u Vijetnamu desiće se i u Venecueli. Samo američki narod može zaustaviti Trampovo ludilo'', kazao je Areasa novinarima.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.