Rukovodstvo LP o prevazilaženju afera i rekonstrukciji Vlade
Foto: LP

Rukovodstvo LP o prevazilaženju afera i rekonstrukciji Vlade

Rukovodstvo Liberalne partije održalo je redovni sastanak Predsjedničkog kolegijuma. Oni su se tom prilikom sastali sa Romanom Jakičem, liderom LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope i predstavnikom evropskih liberala.

Iz Liberalne partije su kazali da su rukovodstvo i Jakič razgovarali su o političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i Evropi.

Navodeći da je posebno naglašena važnost predstojećih majskih izbora za Evropski parlament i jačanje liberalnih stranaka u EU te otpor narastajućem populizmu,nacionalizmu i ekstremnoj desnici.

Oni su ocijenili da će rezultat izbora koji se održavaju na proljeće i uspjeh evropskih liberala biti od ključnog značaja za sudbinu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u mandatu naredne Evropske Komisije.

Iskazana je obostrana podrška za jačanje kapaciteta i izbornih rezultata te sprovođenje liberalne politike kako u EU tako i u Crnoj Gori.

"Predsjednički kolegijum Liberalne partije diskutovao je o aktuelnoj političkoj situaciji, aferama koje pogađaju crnogorsko društvo, modelima prevazilaženja političke krize i očuvanja demokratskih trendova i snažnijeg napretka evro-integracija kroz jak odgovor izgrađenih državnih institucija. Kolegijum je raspravljao i o eventualnoj rekonstrukciji Vlade Crne Gore i odnosu koji će Liberalna partija kao dio vladajuće većine imati prema rekonstrukciji. Liberalna partija jasno će projektovati svoju ulogu u takvim procesima i shodno tome i donositi odluke", saopšteno je iz Liberalne partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.