Demokrate BP: Socijalna politika u sjenci uhljebljenja partijskog kadra
Demokrate Bijelo Polje

Demokrate BP: Socijalna politika u sjenci uhljebljenja partijskog kadra

Lokalna vlast utvrdila je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Opštine Bijelo Polje glasovima vladajuće koalicije broj potpredsjenika Opštine, i to dva. Naša inicijativa i ukazivanje na nepotrebno odlivanje finansijskih sredstava nije prihvaćena, zarad zadovoljavanja uskopartijskih i ličnih interesa predstavnika vladajuće većine, navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Bijelo Polje.

"Tako će novoizabrani potpredsjednici koštati građane preko 100.000, dok će naknade za novorođenčad ostati u istom iznosu (100 eura), a besplatni udžbenici će biti obezbijeđeni samo za đake prvake", navode bjelopoljske Demokrate.

Iz ove partije ističu da su na prethodnim sjednicama reagovali amandmanima u pravcu povećanja naknada za novorođenčad i obezbjeđivanje sredstava za udžbenike djeci od prvog do petog razreda.

"Međutim, predstavnici lokalne vlasti su to odbili. Naša namjera je bila da rasteretimo budžet građana Bijelog Polja, jer se u situaciji kada prosječne plate iznose svega 200-300 eura postavlja pitanje kako i na koji način građani mogu sebi obezbijediti egzistencijalne životne uslove?", navodi se u saopštenju.

Takođe, na juče održanoj sjednici stranke vladajuće koalicije izabrale su dva člana Savjeta lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje.

"Tom prilikom, utvrdili smo da je jedan od kandidata, na održanim lokalnim izborima 27. maja, bio član IOK-a u proširenom sastavu, te kao takav ne može na nezavistan i objektivan način da obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Naravno, naše primjedbe, kao i primjedbe kolega iz ostalih opozicionih stranaka koje su ukazivale na nedostatke i štetnosti ovakvog izbora, nijesu prihvaćene.

U ambijentu kada Crnu Goru u posljednjih 30 godina potresa najozbiljnija afera u političkom životu, kada se potpuno razbija i demontira nakaradni sistem vrijednosti koji je uspostavio DPS, mi ćemo i dalje odgovorno i pošteno nastaviti da branimo i štitimo interese građana Bijelog Polja, i svojom odgovornom politikom znatno doprinijeti konačnom padu DPS-a", poručile su bjelopoljske Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.