Pritvor za dvojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, treći se brani sa slobode
foto: Nova TV

Pritvor za dvojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, treći se brani sa slobode

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je jednomesečni pritvor dvojici 25-godišnjih napadača na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, dok je treći osumnjičeni za napad, 23-godišnjak, pušten da se brani sa slobode.

Pritvor je određen na predlog splitskog Državnog tužilaštva koje je otvorilo istragu protiv trojice uhašenih zbog sumnje da su počinili krivična dela nanonošenja teških fizičkih povreda u pokušaju i razbojništva,prenosi Beta.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 9. februara 2019. oko 13.35 u Splitu postupali zajednički i dogovorno na način da su u ugostiteljskom objektu pristupili trojici mladića i zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim neutvrđenim predmetima po tijelu nazivajući ih pogrdnim imenima", navelo je tužilaštvo na svojim internet stranicama.

Dvojica napadnutih vaterpolista uspjela su da pobjegnu, dok su napadači, dodaje tužilaštvo, za trećim nastavili da trče s teleskopskom palicom u rukama i noževima, a oštećeni mladić je od straha skočio u more.

Osumnjičeni su i dalje, uz prijetnje, zahtijevali od njega da im preda odjeću s klupskim obilježjima, što je mladić u strahu za život i učinio.

Napadači su se udaljili s mjesta događaja noseći sa sobom trenerku i majicu čime su pribavili neosnovanu imovinsku korist u vrijednosti od oko 1.000 kuna (135 eura), dok je oštećeni mladić zadobio fizičke povrede.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, tužilaštvo je predložilo određivanje istražnog zatvora.

Splitsko-dalmatinska policija uhapsila je u nedjelju trojicu napadača na vaterpoliste, a kod jednog od njih pronađena je i ukradena majica.

Traga se za još dvojicom napadača.

Napad na vaterpoliste osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski odbor. Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da napad treba najoštrije osuditi i ocijenio da je sada najvažnije da huligani budu primjereno kažnjeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.