Čuvena “Gondola ljubavi” i ove godine na usluzi svim zaljubljenim parovima u Risnu
Gondola ljubavi, foto: Boka news

Čuvena “Gondola ljubavi” i ove godine na usluzi svim zaljubljenim parovima u Risnu

Povodom 14.februara među narodnog Dana zaljubljenih, kapetan Mihail Ognjanović iz Risna je saopštio da će njegova već čuvena “Gondola ljubavi” i ove godine biti na usluzi svim zaljubljenim parovima.

Riječ je o staroj drvenoj tzv. sandolini – kajaku za more, a  koji je Ognjanović, pomorski kapetan u penziji iz Risna, stavio na raposlaganje svim zaljubljenim parovima.

Veslajući u ovoj malenoj autentičnoj drvenoj brodici dugoj četiri metra i širokoj 70 centimetara, mnogi parovi su se zaljubjivali, a neki čak kasnije i vjenčavali u njoj.   

Brojne familije proistekle su iz vožnje u ovoj maloj barci, a zahvaljujući njoj mnoga djeca – danas već odrasli ljudi, došla su na svijet.

Ognjanovićeva “Gondola ljubavi”  plovi risanskim i bokokotorskim zalivom punih 65 godina. Drvena gondola koja je spojila mnoge zaljubljene po cijelom svijetu, sačuvala je nešto najljepše do čega se teško dolazi.

“Slavimo “Dan zaljubljenih” i moramo spomenuti risansku, bokešku i crnogorsku gondolu o kojoj je pisao i govorio cijeli svijet. Najnoviji primjer je monografija Crne Gore koju je napisao pokojni  David Hamilton, jedan od najvećih fotografa svijeta, a gdje je on uvrstio i risansku “Gondolu ljubavi”. I dalje će ploviti sa ponosom “Gondola ljubavi” iz Risna i nastaviti tradiciju stvaranja prijateljstva, ljubavi a  usluga besplatna za sve korisnike gondole. Posebno jubilarnu 65 godina postojanja “Gondole ljubavi”  i “Dan zaljubljenih” slavimo cijele 2019. godine, a spuštanje gondole u more planirano je u Risnu – Stara Slanica  za mjesec juli, ove godine.”- kazao je juče kapetan Mihail Ognjanović.

Boka news

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.