Podignuta optužnica protiv Ćatovića zbog ubistva u Potkrajcima

Tužilac traži produženje pritvora

Podignuta optužnica protiv Ćatovića zbog ubistva u Potkrajcima

Viši državni tužilac u Bijelom Polju podigao je optužnicu protiv Elvisa Ćatovića (32) iz bjelopoljskog naselja Potkrajci, koji se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i Ljubomira Lazića (46) iz Ljubovije, sa prebivalištem u Zemunu, kojem se na teret stavlja ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Tužilac je predložio produženje pritvora za Ćatovića, o čemu će odlučiti vanpretresno vijeće Višeg suda, piše Pobjeda.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta prošle godine, oko 23 časa, u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju, sposoban da shvati značaj djela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana, i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se da je iz pištolja marke „VZOR“ kalibra 7,65 milimetara, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka prema oštećenima. 

Najnovi dokazi pokazuju da je Pavkov nakon ranjavanja mučen, što osnovano navodi na sumnju da Ćatović tokom obračuna u Potkrajcima nije bio sam.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.