Još jedan komandant OVK pozvan pred Specijalno tužilaštvo
Lah Brahimaj, foto: Beta

Još jedan komandant OVK pozvan pred Specijalno tužilaštvo

Jedan od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova i bivši poslanik Skupštine Kosova Lah Brahimaj pozvan je da u martu da izjavu pred Specijalnim tužilaštvom za pretpostavljene ratne zločine bivše OVK iznijete u izvještaju Dika Martija, koji je dio dokumenata Savjeta Evrope.

Kako javlja prištinska televizija KTV Brahimaj je izjavio da će se odazvati pozivu.

"Saradjivao sam u tri sudska procesa gdje sam pokazao čistotu OVK. Saradjivaću i sa Specijalnim sudom kako bi takođe potvrdio čistotu OVK", kazao je Brahimaj.

Za sada nije poznato u kom je svojstvu pozvan na ispitivanje kao svjedok ili osumnjičeni.

Brahimaju se zajedno sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem sudilo pred Tribunalom za ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije u Hagu i oslobođen je optužbi.

Brahimaj je inače i ujak premijera Kosova.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.