U Makedoniji spremne table sa novim imenom države
Makedonija, Ilustracija

U Makedoniji spremne table sa novim imenom države

U Makedoniji je počelo uklanjanje tabli sa zgrada državnih institucija kako bi se postavili nove sa imenom Sjeverna Makedonija, prenose makedonski mediji.

Jutros je ploča sa natpisom „Vlade Republike Makedonije“ uklonjena sa zgrade vlade u Skoplju, a na granični prelaz sa Grčkom „Bogorodica" još juče je stigla nova tabla sa novim imenom države.

U Služebnom glasniku ovih dana bi trebalo da bude objavljeno da je stupio na snagu Sporazum sa Grčkom, takozvani Prespanski sporazum, prema kome se Makedonija obavezala da će promijeniti svoje ustavno ime u Sjevernu Makedoniju, a Grčka onda neće blokirati prijem Makedonije u NATO i učlanjenje u Evropsku, prenosi Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.