Ovako izgleda Trampov dan: Odmara do 11h, tvituje, gleda TV...
Donald Tramp, foto: Tanjug

Tajni dokument šokirao Amerikance

Ovako izgleda Trampov dan: Odmara do 11h, tvituje, gleda TV...

Američki predsjednik Donald Tramp reagovao je povodom kritika da mu je dnevni raspored obaveza relativno opušten.

"Činjenica je da moj radni dan vjerovatno duži nego većine predsjednika prije mene"- napisao je Tramp na Tviteru.

On je istakao da je u Americi vladao haos kada je preuzeo dužnost predsjednika.

"Nisam imao drugog izbora nego da radim veoma dugo" - objasnio je Tramp.

Američki sajt "Axios" je objavio povjerljivi Trampov poslovni rokovnik za prethodna tri mjeseca koji pokazuje da je 60 odsto radnog vremena posvećeno "izvršnom vremenu", tj. fazama bez strogo definisanih obaveza tokom kojim predsjednik telefonira, doručkuje, tvituje i gleda televiziju. Zvanični termini uglavnom počinju u 11 sati ili još kasnije.

"Axios" je takođe naveo da je plan dnevnih obaveza bivšeg predsjednika Džordža V. Buša bio definisan mjesecima unapijred, te da je svaki dan dolazio na posao u 6.45, dok je plan njegovog oca i prethodnika na dužnosti Džordža, H. V. Buša, bio podijeljen na desetominutne intervale. Barak Obama je obično imao šest sastanaka dnevno.

Trampov raspored poslovnih obaveza izazvao je podsmijeh u medijima, pa je tako CNN komentarisao da se na osnovu predsjednikove frizure i tena može zaključiti da prije prvog sastanka sređuje kosu ili nanosi kremu za potamnjivanje kože.

Neki mediji primjećuju da, kada nije na službenom putu, Trampov raspored "manje zgusnut nego raspored đaka prvaka".

Osim što je ukazao na svoju poslovnu revnost, Tramp je smatrao da je potrebno da objasni šta znači "izvršno vrijeme".

"Tada po pravilu radim, ne odmaram se" - napisao je i istakao da to vrijeme treba posmatrati "pozitivno, a ne negativno".

Blic

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.