Minimalnu zaradu povećati na 350 eura, potpišite peticiju
ilustracija

Alternativa CG poziva

Minimalnu zaradu povećati na 350 eura, potpišite peticiju

Alternativa Crna Gora pozvala je građane da potpišu peticiju za povećanje minimalne zarade u Crnoj Gori.

"Alternativa iza sebe već ima mnogo uspješnih peticija poput neradne nedjelje, bezbolnih aparata za djecu oboljelu od dijabetesa, dječijeg dodatka... Sad nam je cilj da podignemo minimalnu zaradu na 350 eura Povećanjem minimalne zarade povećala bi se potrošnja prosječne porodice. Kada se poveća potrošnja, povećavaju se i prihodi privatnika. Tako se kompenzuje to što imaju veće troškove za plate. Od ove mjere ima koristi i Država, jer ona prikuplja veće poreze od povećane potrošnje", smatraju u Alternativi.

Pojašnjavaju da je po Zakonu dovoljno  3.000 potpisa da bi ovo pitanje bilo pokrenuto na sjednici Vlade Crne Gore. 

Alternativa, najavljuju, priprema obiman projekat i dokumentaciju i očekuju uspjeh

Potpisivanje ove peticije ćete, zaključuju, pomoći sebi svojoj porodici.

Podsjetimo, minimalna zarada u našoj zemlji trenutno iznosi 193 eura.Crnogorski sindikati zatražili su povećanje minimalne cijene rada na 250 eura. Odluka Vlade po tom pitanju biće poznata do kraja marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.