Orav: EU pomno prati aktuelnu situaciju, Han stiže sljedeće sedmice
Aivo Orav, Screenshot

Stav o aferi u Izvještaju na proljeće

Orav: EU pomno prati aktuelnu situaciju, Han stiže sljedeće sedmice

Evropska unija veoma pomno prati sve što se dešava u vezi sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori, kazao je šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Kada je riječ o aktuelnoj situaciji i aferi "Koverat", ambasador EU u našoje zemlji je rekao da se prati na koji način crnogorske institucije reaguju na taj slučaj

"Pratimo šta je bilo juče, šta je bilo danas, šte će biti sjutra. Očekivanja od Crne Gore su veoma visoka. Primilo smo k znaju da je Skupština procesuirala zahtjev da parlament raspravlja o ovom slučaju na vanrednom zasijedanju.Centralna banka bilježimo da je pokrenula eskternu reviziju za svoj rad. Ambasadori država članica prošle su sedmice imali sastanka sa direktorom ASKa Sretenom Radonjićem, na kojem se raspravljalo o ovoj situaciji i nastavićemo takav odnos prema agenciji. Uzeli smo k znaju i odluku nikšićkog suda o razrješenju o razrješenju bišeg Savjeta RTCGa Nikole Vukčevića pa i taj slučaj pratimo i sljedeće korake", rekao je Orav.

Svoj stav o toj aferi, Evropska unija će dati u svom izvještaju o Crnoj Gori koji će biti objavljen na proljeće. 

On je potvrdio da će komesar Johanes Han doći u Crnu Goru sljedeće sedmice te rekao da Delegacija priprema njegov program posjete jer stiže na Regionalnu ministarsku konferenciju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.