Kamenovan voz u Nikšiću, vandalizam za svaku osudu
ilustracija

Sve češći slučajevi uništavanja javne imovine

Kamenovan voz u Nikšiću, vandalizam za svaku osudu

Juče je nakon 20:00 časova u naselju Kličevo u Nikšiću kamenovan je elektromotorni voz serije CAF 107-109 na lokalnom vozu br. 7109 koji saobraća na relaciji Nikšić – Podgorica. To prilikok je polomljen jedan od prozora, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Voz je nakon kamenovanja i utvrđivanja da može bezbjedno nastaviti saobraćaj, nastavio svoj put ka Podgorici.

Pri dolasku u Podgoricu, pripadnici MUP-a su izvršili uviđaj o ovom vanrednom događaju -  naveli su iz ŽPCGa.

Kako je podsjetila portparolka ŽPCGa, Amina Murić, sličan slučaj kamenovanja dogodio se i prije nekoliko dana, tačnije 3. februara kada je kamenovan međunarodni voz br. 432 koji saobraća na relaciji od Bara do Beograda.

"Voz je kamenovan u 20:10h u mjestu Zlatica, na izlazu iz Podgorice i polomljeno je nekoliko stakala na prvom vagonu spavaćih kola, i spoljno staklo na ulaznim vratima tog vagona, kao i na kolima koja su u vlasništvu preduzeća „Srbija Voz“. Takođe, kamenovanje je izazvalo i naprsnuće stakla na upravljačnici lokomotive", podsjetila je Murić.

Ističe da su ovi događaji, koji se često dešavaju na našim prugama, izazvali, ne samo prekid saobraćaja, kašnjenje vozova i poremećaj reda vožnje, već i ugrozili bezbjednost saobraćaja i naših putnika.

"Navedeni slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas.Takođe, nadamo se da će i nadležni organi imati više uspjeha u otkrivanju počinioca ovih krivičnih djela i na taj način pomoći Željezničkom prevozu Crne Gore da što uspješnije suzbije ovaj problem.", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.